11 Garantili Yöntem ile Google Adsense Onaylatma

Biliyorum, sizde blogundan para kazanan bir cok blogcu gibi google adsense reklamları ile blogunuzdan para kazanmak istiyorsunuz.

Google adsense reklamları ile blogundan yüzler hatta binlerce lira kazananlar mevcut.

Hatta Blogdan Para Kazanmak başlıklı  yazımda google adsense reklamlarıyla ayda 10.000 TL kazanan bir takipçimin istatistiklerini paylaşmıştım.

Google adsense oldukça kazançlı bir kapı olsa da çoğu blogçunun aklında olan soruları ve yaşadığı problemleri biliyorum;

Google Adsense başvuru şartları nelerdir ? Google Adsense onayı nasıl alınır ? Google adsense başvurumu kabul etmedi. Adsense başvurum reddedildi. Adsense başvurumu onaylamadı. Adsense blogumu neden kabul etmiyor…

Ve bu yüzden google adsense onaylatma işlemini sorunsuz gerçekleştirmeniz amacıyla, adsense başvurusu öncesi mutlaka yapamanız gerekenleri sizlere aktaracağım.

Adsense Onaylatma için Yerine Getirmeniz Gereken Olmazsa Olmaz 11 Madde

Google adsense onaylatma

Google Adsense Onaylatma

1-Gizlilik Polikası: Google adsense blogumu neden kabul etmedi ? Sorunuzun altında yatan sebeplerden bir taneside blogunuzda gizlilik politikası kısmı olmayışı olabilir.

Ama benimkisi sadece kendi fikirlerimi paylaştığım, basit bir blog. Gizlilik politikamın olması ne gibi bir önem arz ediyo diye düşünüyorsanız, kesinlikle yanlış bir düşünceye sahip olduğunuzu belirtmeliyim.

Google adsense başvurunuz reddedildi cevabını almadan önce kesinlikle blogunuz için bir gizlilik politikası oluşturmalısınız.

Eğer gizlilik politikası oluşturmassanız, 99% olasılıkla google adsense başvurunuzu kabul etmeyecektir.  Çünkü google gizlilik politikasını işinizi ne kadar ciddiye aldığınızın göstergesi olarak kabul eder.

Siz adsense başvurunuzu gönderdikten sonra google adsense ilk olarak blogunuzda gizlilik politikasına yer verip vermediğinizi kontrol edecektir.

Eğer yer verdiyeseniz, diğer kriterleri kontrol etmeye devam edecek, eğer vermediyseniz size direkt olarak “Blogunuz şu an Adsense için uygun değil” cevabını gönderecektir.


2-Üst Seviye Alan Adı: Bazılarınız için üzücü bir detay olacak farkındayım ama blogger ve wordpress.com adresinden edindiğiniz blogların, yani alt alan adlarında bulunan blogların google adsense tarafindan onaylanması bir hayli zor.

Kim blogundan, emek verdiği ve zaman ayırdığı bir işten imkanı varken maddi bir gelir elde etmek istemez ki ?

Tabii bazen insaları blog açma konusunda ücretsiz hizmet veren blogger ve wordpress.com’a yönlendiriyorlar

Fakat, bu insanlar bir noktadan sonra sitelerine gelen ziyaretçi üzerinden maddi bir gelir elde etmek istediklerinde google adsense’ten onay alamadıklarını, yani taa en başta yanlış yönlendirildiklerini fark ediyorlar.

Eğer sizden onlardan biriyseniz, google adsense reklamları ile blogdan para kazanmak için mutlaka üst bir alan adına taşınmalısınız.

Üst seviye alan adı örneği: https://wpmavi.com
Alt alan adı örneği: http://wmklubu.blogspot.com yada http://wmklubu.wordpress.com

Tabii yeni domain adresinizi belirlerken alttaki maddeleri mutlaka göz önünde bulundurun;

  • Hack, Download, İndir vs. gibi kelimeleri kullanmayın
  • Başka bir kişinin yada firmanın telif haklarına aykırı domain ismi kullanmayın
  • Argo, küfür, cinsel içerikli kelimeler kullanmayın

3-İçerik Sayısı: Google adsense onaylatmak için kaç içeriğimin olması lazım sorusunun kesin ve net bir cevabı yok.

Ben blogum için adsense’e başvurduğumda toplamda 15 içeriğim vardı ancak 400 içerik ile başvurdum fakat adsense başvurum reddedildi diyen insanlar da gördüm.

Size tavsiyem ise, Adsense başvurunuzu yapmadan önce blogunuzda kaliteli ve tamamen özgün en az 500 kelimeden oluşan 20 içerik yayımlayın.


4-İçerik Kalitesi: Google adsense başvuru şartları arasında yer alan en önemli madde içeriklerinizin kalite seviyesidir.

Kopyala yapıştır yapmayıp, özgün, kaliteli, kullanıcı dostu, detaylı, okunma oranı ve etkileşim oranı yüksek içerikler yazın…

Tabii içeriklerinizin kalitesi kadar, hangi konularda oldukları da oldukça fazla önem arz ediyor çünkü, adsense bazı konulara tamamen kapısını kapatmış durumda.

Adsense Yasaklı İçerik Türleri: Telif haklarına aykırı içerikler (örnek: film siteleri), müstehcen içerikler, hack, casino, kumar, alkol, uyuşturucu, tüm yasadışı içerikler.


5-Hakkımda Sayfası: Gizlilik politikasında olduğu gibi, google adsense onaylatma için olmazsa olmaz kriterlerden bir taneside “hakkımda” sayfanızın olması.

Yine net bir şekilde söylüyorum ki, eğer google adsense’e blogunuzda “hakkımda” sayfası olmadan başvurduysanız, 48 saat beklemenize gerek yok. Ben size gönderecekleri cevabı direkt söylüyorum; “Adsense başvurunuz reddedildi.”

Google, gizlilik politikasında olduğu gibi “hakkımda” sayfanızı da işinizi ne kadar ciddiye aldığınızın göstergesi olarak kabul eder.


6-İletişim Sayfası: Google Adsense’den onay almak için bloguzda mutlaka yer vermeniz gereken bir diğer sayfa ise, iletişim sayfanız.

Google adsense için ölçüt, bir ziyaretçiniz sizinle iletişime geçmek istediğinde, bunu ne kadar kolay gerçekleştirdiği olacaktır.

Dolayısı ile, bir iletişim sayfanızın olması, iletşim sayfanızda bir iletişim formunun olması, ayrıca kendi domain adresinize ait bir mail adresinize yer vermeniz ornek@blogunuz.com, sosyal medya hesaplarınızı entegre etmeniz, yani ziyaretçilerinizin sizinle her türlü kanal üzerinden kolaylıkla iletişime geçmesine olanak sağlamanız, google adsense’ten onay alma şansınızı yükseltecektir


7-Tasarım: Gerçekten kaliteli içeriklere sahip olmanız, google adsense onaylatma için tek başına yeterli olmayabilir.

Adsense onayı almak için en az içeriğin kalitesi kadar blogunuzun tasarımıda büyük önem taşır.

Blogunuzun kullanıcı dostu, kolay navigasyona sahip olması ve profesyonel bir tasarıma sahip olmasına mutlaka özen gösterin.


8-Google’a Kayıt Olmak: Google’dan kendisinin tanımadığı bir blog ile ortaklık yapmasını beklemek uçuk bir beklenti olacaktır.

Bu yüzden google adsense onaylatma için blogunuzu mutlaka google’a kayıt ettirmeli, ve google’ın blogunuzu indexlemesini beklemelisiniz.

Google’ın blogunuzu indexleyip, indexlemediğini google arama çubuğuna seninblogun.com yazıp, aratma yaparak öğrenebilirsiniz.

Eğer bu aramanızın sonucunda blogunuz çıkıyorsa, google blogunuzu indexlemiş demektir.


9-Google Analytics kullanmak: Google analytics google tarafından sunulan, blogunuz hakkında detaylı istatistik sağlayan ve bir blog yazarı için olmazsa olmazlardan olan muhteşem bir araçtır.

Google analytics, blogunuzun daha iyi yerlere gelmesi için katkı sağlayacak, dolayısı ile google adsense başvurunuzun onaylanma şansını yükseltecektir.

WordPress blogunuza Google Analytics eklemek İçin: WordPress Sitene Google Analtics Ekleme


10-Diğer Reklamları Kaldırın: Google Adsense’e başvuru yapmadan önce eğer blogunuzda başka bir firmanın reklamı varsa, kaldırmanızda fayda var.

Çünkü blogunuzda başka bir firmanın reklamları olması, google adsense ekibi üzerinde kötü bir izlenime sebep olabilir.


11-Diğer Önemli Noktalar: Yukardaki maddeler dışında Adsense onaylatma için aşağıda liste olarak paylaştığım maddelere de dikkat etmelisiniz.

  • Eğer birden çok blogunuz varsa, en iyi diye nitelendirdiğiniz blogunuz ile başvurun.
  • Adsense’e başvururken mutlaka gerçek kimliğiniz ve gerçek bilgilerinizle başvurun.
  • Telif hakkı olan resimleri kullanmayın. Kullansanız bile mutlaka kaynağını belirtin.
  • Adsense programına katılmak için mutlaka 18 yaşınızın üzerinde olmanız gerekli.
  • Blogunuza paralı trafik sağladıktan sonra Adsense’e başvurmayın.

Son olarak ayrıca, Adsense Şartlar ve Koşulları ve Adsense Program Politikaları‘nı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Yukarıda sıraladığım tüm maddeleri yerine getirdikten sonra Google Adsense başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Adsense hesabınızın onaylanması 24 – 48 saat aralığında gerçekleşecektir. Ve Adsense’ten bir kez onay aldıktan sonra, reklamlarınızı diğer sitelerinizde de kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir